2016: Wordt dat hier een beetje serieus ofwa?

Vorig jaar schreef ik voor het eerst een terugblik op afgelopen jaar en omdat ik dat zelf wel kon smaken pik ik dit in 2017 graag weer op. Zo krijgen we achtereenvolgens jaren van sla en slaap, loopplezier en serieux,…

Naar het einde van het zeer aangename loopjaar 2015 voelde ik toch even de nood om het lopen wat terug te schroeven, kwestie van een aantal terugkerende loopkwaaltjes onder controle te houden. Met de Polar Beartrail en de Trail des Z’Amoureux startte ik het jaar alvast met 2 leuke kortere wedstrijden, waarna ik me in maart met de North-C-trail (met verassende winst) aan mijn eerste ultraloop van het jaar waagde. Tijdens de Bouillonnante hield een zeurende bil me nog in toom tijdens de afdalingen, maar tijdens de Grand Trail des Lacs et Chateaux maakte ik mijn mindere passage in 2015 ruim goed. Na een paar weken bovengemiddeld stuiteren en springen over elke hindernis op mijn pad, begaf ik me naar Wales voor de Vegan 3000. Deze kennismaking met de fells was echt geweldig, en ondanks het feit dat ik van klauteren nog heel wat kan leren was dit voor mij dé wedstrijd waar ik op alle vlakken het beste gevoel aan overhield.

img_0540

Snowdonia, Wales, V.K.

Deze passage in het Verenigd Koninkrijk was voor mij ook mijn eerste race als inov-8-Benelux (@inov8_Benelux) ambassadeur, al hoeft er ginder nauwelijks nog iemand overtuigd te worden ;-). Na deze wedstrijd lag ik noodgedwongen even stil, en het duurde even voor ik weer wat volume draaide. Naar mijn aanvoelen wat te weinig voor de wedstrijd die ik voor de boeg had, vandaar dat mijn mooie prestatie op de TDS -al voelde het tijdens de wedstrijd niet helemaal zo aan- toch eerder als verassing kwam.

Op één of andere manier verteerde ik deze wedstrijd, vooral mentaal, zeer snel, zodat ik met de Kustmarathon en 4-cîmes kon toewerken naar mijn avontuur in Costa Rica. Deze zeer mooie MoonRun werd door wat mis lopen een behoorlijke mentale beproeving, maar één waar ik met zeer veel plezier naar terugkijk.

img_1352

Quebrada La Vieja, Bogota, Colombia

 

Een week eerder trok ik voor het eerst een Trakks T-shirt aan als nieuw lid van het team, waarmee ik op dit positieve elan hoop te kunnen voortbouwen en nieuwe loopavonturen -waaronder alvast de Lavaredo- te beleven. Kwestie van het allemaal nog wat serieuzer aan te pakken heb ik dit najaar met de Maffetone test een poging ondernomen om de motor van de vetverbranding wat aan te zwengelen, heb ik me verdiept in Heart Rate Variability en heb ik me op 2e kerstdag aan mijn eerste cross ooit gewaagd.

Bij deze wil ik ook de gelegenheid aangrijpen om mijn vrouw en kinderen te bedanken die dag-in dag-uit met mijn loop-exploten geconfronteerd worden. Bedankt om me de kans te geven om dit te doen en me te ondersteunen! Ook mijn sponsors inov-8-Benelux (@inov8_Benelux) en TraKKs (@TraKKsBelgium) wil ik bedanken voor het excellente materiaal en steun. En tot slot, bedankt lezers -vooral degenen die tot hier raakten- volgers, vrienden, supporters voor de vele likes, kudo’s, liften, aanmoedigingen, etc.!

P.S.: Met rond de 4700km kom ik toch weer een fameus stuk hoger uit dan vorig jaar.
Advertenties