TDS Checklist

Met slechts een dikke twee weken te gaan begint de TDStress stilaan te stijgen. Als lijstjes-fan hierbij een kort overzicht van wat me nog te doen staat.

Pro memorie: De TDS, “sur les Traces des Ducs de Savoie”, is een wedstrijd in de Alpen over 119 km met meer dan 7000 hoogtemeters met vertrek in Courmayeur en aankomst in Chamonix. Het startschot gaat op woensdag 24 augustus om 6u ’s ochtends.

 Goed slapen
 Goed eten
 Niet stressen over training (just play!)
 Schoenen selecteren/kopen
 Resterende materiaal kopen: waterdichte handschoenen, smartwool sokken, gels
 Route be/instuderen
 Advies inwinnen van vorige deelnemers
 Goed slapen (ik zou dit kunnen vergeten)
 Rustig starten…
 …en blijven gaan.

Om vertrouwen te tanken had ik graag eind juli-begin augustus nog een trail gelopen, maar dat is praktisch niet gelukt. Het hervatten van de training na V3k liep een stuk moeizamer dan gedacht, en aan echt lange trainingen ben ik niet toegekomen, maar ik heb toch het gevoel dat ik conditioneel beter zit dan voor de XReid Hardangervidda vorig jaar.

Ambitie is om binnen de 24u te finishen, en als alles vlot gaat een paar uur sneller. Volgen kan via http://utmb.livetrail.net. Hier krijg je enkel tijden op controlepunten. Ik overweeg ook een tracker te versieren van het Legends Trail team. Als dat lukt kan je volgen op http://tds2016.legendstracking.com/. Ik hou jullie op de hoogte!
Advertenties