2015: met plezier geregistreerd

Voor ik me aan een terugblik op 2015 waag, wil ik eerst nog wat kwijt over 2014. In het kort was 2014 het jaar van de sla en de slaap. Nadat ik in november 2013 het boek “The Paleodiet for Athletes” las, verving ik systematisch mijn broodjeslunch door een salademaaltijd, en (met enige hulp van een Jawbone activity tracker) was ik meer bewust bezig met mijn slaap. Toen ik mezelf in januari 2014 verraste op een negatieve split en 2e plaats tijdens de Trèfle à 4 Feuilles was ik dan ook zeer gemotiveerd om dit voort te zetten en reeg ik aantal mooie prestaties aan elkaar, hoewel mijn achillespezen zich in het midden van het jaar al terug lieten voelen…

Na de Origole in december 2014 bouwde ik daarom een aantal weken relatieve rust in, en pikte mijn training een goeie 2 weken voor de Lucioles weer op. Deze nachttrail was mijn eerste wedstrijd in januari 2015 en meteen een bijzonder gezellige. Daarmee was direct de toon gezet. In 2015 heb ik bijzonder veel plezier beleefd aan het lopen. Unieke ervaringen in Noorwegen en Colombia, teamtrail met Wim Bastiaans, pittige trainingen en oriëntatieloop met Wouter,…
Daarnaast was 2015 ook het jaar waarin ik meer nauwgezet mijn gelopen kilometers bijhield door dit regelmatig op te laden op Garmin Connect en van daaruit ook automatisch naar Strava. In totaal logde ik ongeveer 3900 km, gemiddeld een 10 km per dag.

IMG_8360

Amusement op de team trail (Wim helaas maar half in beeld) – Foto van Martine Lemmens

Op zich weer een stuk meer dan 2014, maar op vlak van prestaties had er toch meer ingezeten. Nadat ik tijdens de Bouillonnante geblesseerd raakte, nam mijn trainingsvolume een behoorlijke duik, en van de gevoelige/pijnlijke bilspieren waar ik in augustus te maken kreeg ben ik zelfs na intensieve kine-behandeling nog niet helemaal van verlost.

Wat 2016 brengt staat nog niet helemaal vast, maar de kans is groot dat ik met de TDS “Sur les Traces des Ducs de Savoie” in augustus mijn eerste Alpentrail loop. Op korte termijn wil ik vooral rustig opbouwen om weer wat langere duurlopen te kunnen verteren, met als eerste doel de North-C-trail en daarna allicht opnieuw de Bouillonnante en de Grand Trail des Lacs et Chateaux. In elk geval heb ik er veel goesting in, en als ik er ook in slaag om weer wat meer te slapen gaan de prestaties hopelijk weer in stijgende lijn!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s