Scott Offroad: vertrouwen tanken

Op zondag 20 september stond ik met gemengde gevoelens aan de start van de 26.5 km Scott Offroad Run in Roosdaal.
Ik had in de loop van de week eindelijk enige beterschap in de evolutie van mijn Achillespeesblessure gemerkt, maar was toch bang voor een gelijkaardig scenario als bij de Trailrun van de Vlaamse Ardennen, waarbij er pijn zou opspelen die de pret en vaart uit het lopen haalt. Bovendien is deze wedstrijd er één waar je met een quasi bergop start al dadelijk goed in het rood gaat, dus echt rustig beginnen is er sowieso niet bij, zeker niet nu ik graag en goed begin te klimmen. Boven zijn we met een groepje van 6 vooraan. Vier man zet er meteen goeie vaart in, terwijl ik er wat aarzelend achterhang kies ik er wijselijk voor om die mannen te laten gaan. Intussen voelen pezen her en der wel wat ongemakkelijk aan, maar echt lastig worden ze nooit, al zorgt het mentaal wel voor wat getwijfel.

Nog wat werk aan mijn loophouding bergaf...

Nog wat werk aan mijn loophouding bergaf…

Na wat leuke paden door de velden en plakkerige modderstroken belanden we in Neigem- en Berchembos, waar ik met plezier in rondcross. Tijdens de afdaling naar een valleitje in Berchembos zie ik Kevin Cnudde op een boogscheut voor me lopen. Ik blijf hem in het vizier houden en na de passage door de postkoetsweg, die er lekker modderig bijligt, komen we boven samen aan de drankpost.
We lopen een paar km samen goed door, maar ik als ik wordt voorgelaten op een singlitrack langs een maïsveld ben ik weer meteen alleen weg. Het lukt me behoorlijk om het tempo er de laatste 3-4 km goed in te houden om na een (helaas opnieuw) verwarrende finish als 4e aan te komen in 1:52. Lang niet slecht gelopen lijkt me…
Intussen staat alweer een volgende wedstrijd, de Kustmarathon, voor de deur, benieuwd wat dat geeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s