XReid Hardangervidda: we zijn er nog niet…

Over een week doorkruis ik de Noorse Hardangervidda. Een tocht van 128km doorheen een van Europa’s laatste wildernissen, ruig terrein, en tegen alle verwachtingen in met nog behoorlijk wat sneeuw op de route. Één ding is zeker, dit wordt mijn grootste avontuur tot nu toe.
Gezien ik mezelf niet echt in topvorm voel zal ik de wedstrijd ook in de eerste plaats als een unieke ervaring moeten benaderen. Deze tocht slim aanpakken wordt allicht mijn grootste uitdaging. Als ik te snel durf te starten bestaat de kans dat de sluimerende peesblessures zich al vroeg gaan manifesteren, waardoor ik 10-tallen kilometers op pijnlijk voortharken aangewezen ben. Er van uitgaande dat er op een dergelijke afstand sowieso een moment komt wanneer het zover is, zal het zaak zijn dit zo lang mogelijk uit te stellen.

Race info - checkpoint in snow landscape

The latest race info on XReid Hardangervidda: Still quite some snow on the route – http://www.xreid.com

Wat praktische zaken betreft heb ik het gevoel dat ik nog nooit zo goed voorbereid ben geweest, terwijl ik op het vlak van training toch behoorlijk wat steken heb laten vallen. De race manual kent geen geheimen meer voor mij, mijn gevulde rugzak is al eens getest, de route op kaart zit grotendeels in mijn hoofd, en bij manier van spreken staat de naald van mijn kompas al gericht op het eerste checkpoint. Wat training betreft heb ik het gevoel dat ik met vallen en opstaan aan het leren ben. Ongeveer 6 maand gefocust blijven op een objectief blijkt ongelofelijk moeilijk, en anderzijds blijkt het deelnemen aan (lange) wedstrijden als “trainings-chock weekend” niet evident. In aanloop naar de Bouillonnante had ik het gevoel dat ik mijn training perfect aan het doseren was om in topvorm te raken. Maar dan is er toch die training die je achteraf gezien had moeten overslaan, de wedstrijd waar je eerder had moeten stoppen. En ook, de onzekerheid wanneer en hoe de training te hervatten na die wedstrijden,… Stuk voor stuk leer- en werkpunten.
Waar dit me brengt volgende vrijdag is nog een groot vraagteken, maar dat genieten én afzien er een verplicht onderdeel van zullen zijn daar stel ik me alvast op in!

P.S.: Deze race wordt met een tracker gelopen. Van zodra ik de link heb naar de wedstrijd waar jullie me kunnen volgen post ik deze.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s